transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

ABET LAMINATI - VERBAZEN MET WEERSPIEGELINGEN
ABET LAMINATI - VERBAZEN MET WEERSPIEGELINGEN  

Metalli 880 Lucida spiegellaminaat : Spiegelbeelden zijn confronterend, vervreemdend en recycleren zichzelf eindeloos. Eigenschappen die de creativiteit veelzijdig aanscherpen.

‘architecten de vylder vinck taillieu’ uit Gent, werden dit jaar uitgenodigd door zowel ‘La Biennale di Venezia’ als de ‘Design Biënnale Interieur Kortrijk’ voor telkens een bijzonder eervolle opdracht. De organisatoren van de ‘Biënnale Interieur Kortrijk 2010’ (15 – 24/10/2010) selecteerden ‘architecten de vylder vinck taillieu’ om het beursconcept uit te werken. ‘De nieuwe wereld’ is het thema dat mikt op duurzaamheid na een tijd van crisis. ‘architecten de vylder vinck taillieu’ vatten dit op als een ‘bespiegeling’, wat zij tot uiting brengen door de toepassing van ruim 1600 m² spiegellaminaat ‘Print Metalli 880 Lucida’ in de ‘Rambla’, bekend als de centrale slagader van de beurs. Abet Laminati is aanwezig op de Biënnale Interieur Kortrijk in Halle 4/stand 418. De beide achterwanden van de stand zullen eveneens met het spiegellaminaat afgewerkt zijn en hierdoor een verruimend effect creëren en tevens verwijzen naar de grootschalige toepassing in de Rambla. In de volgende nieuwsbrief BluePrint n°3 geven we een overzicht van de nieuwigheden die Abet Laminati zal tonen in Kortrijk. Mis onze afspraak op Interieur 2010 niet!

‘La Biennale di Venezia’ (29/8 tot 21/11/2010) loopt onder de overkoepelende titel ‘People meet in architecture’, gekozen door de Japanse architecte Kazuyo Sejima (SANAA), die instond voor de selectie. Centraal in het concept van ‘architecten de vylder vinck taillieu’ staat een maquette in schaal 1:7. Niet de buitenkant van de maquette zou de blikvanger worden, maar een inkijk in het interieur via een 420 x 420 cm groot spiegelvlak dat wordt bekomen door toepassing van ‘Print Metalli 880 Lucida’, kortweg ‘spiegellaminaat’ uit het Abet Laminati gamma.

Print Metalli 880 Lucida spiegellaminaat

Het spiegellaminaat Print Metalli 880 Lucida prikkelt als geen ander de creativiteit. Doordat het zich laat verwerken als andere HPL laminaattypes uit het gamma van Abet Laminati, komt het in aanmerking voor de meest uiteenlopende toepassingen. Het spiegellaminaat is opgebouwd uit een drager, waarop een dun laagje geanodiseerd aluminium is aangebracht. Het geheel wordt onder hoge druk (90 bar) en bij hoge temperatuur (150°C) samengeperst. Het spiegellaminaat kan verlijmd worden op spaanplaat, MDF of multiplex en wordt geleverd met een beschermfolie. Bij verwerking in warmtepersen, mag de temperatuur niet hoger liggen dan 60°C.

Boek “1 boek 1 – architecten de vylder vinck taillieu” De eerste 30 aanvragen ontvangen gratis een exemplaar van het boek.

Foto credits (1 tot 4, in volgorde van boven naar beneden) : “architecten de vylder vinck taillieu” 1 & 2 : Maquette van het project voor de “Rambla” ter gelegenheid van Biënnale Interieur Kortrijk 2010 3 & 4 : Maquette op schaal 1/7 van het Ordos 100 project als onderdeel van de tentoonstelling in “l’Arsenale” van de architectuurbiënnale in Venetië 2010

 [8/9/2010]

  Alle persberichten van deze firma


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be