transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

UNILINE : HET STANDAARD FRAME HERUITGEVONDEN VOOR DE VAKMAN EN DE KMO’S.
UNILINE : HET STANDAARD FRAME HERUITGEVONDEN VOOR DE VAKMAN EN DE KMO’S.  

De vervaardiging van houten frames op ambachtelijke of industriële schaal, recht of gebogen, vereisen machines aangepast aan de manier van vervaardiging. In de afgelopen jaren, als gevolg op de nieuwe regelgeving in werking getreden in België, heeft de sector significante technologische omwentelingen ervaren

Op schaal van de kleine ateliers of KMO’s, waren de machines gebruikt voor de vervaardiging van frames tot op heden meestal van het haakse type die een pennenbank combineren met een profileermachine. Het werk wordt dus in twee bewerkingen verdeeld.

Terwijl de machines in hoekopstelling zeer populair zijn bij de kleine raamfabrikanten, hebben ze niettemin toch een aantal nadelen :

 • De glaslatten moeten manueel ingesteld worden (hetgeen veel tijd en nauwkeurigheid vereist).
 • De frames moeten nog gekalibreerd worden.
 • De werknemer besteedt 100 % van zijn tijd aan het productieproces.

BIESSE UNILINE

De Italiaanse fabrikant BIESSE, wiens deskundigheid op het gebied van CNC-machines niet meer moet bewezen worden, lanceert een nieuw concept voor de vervaardiging van frames met het nieuwe model UNILINE.

Geschikt voor ateliers en KMO’s wiens dagelijkse productie ongeveer 100 tot 140 frames per shift heeft, biedt deze machine enorm veel voordelen.

 • De werknemer dient 20% van zijn tijd te spenderen aan de vervaardiging (hetgeen zich beperkt tot het plaatsen van werkstukken in de automatische lader). Berekent op een shift van 8 uur, minder dan twee uur ! Hij kan dus ook andere taken uitvoeren in de werkplaats.
 • De fabricage wordt volledig ondersteund door de machinesturing..
 • De werkhoogte in Z is uitzonderlijk en laat toe te werken met frezen met dubbel profiel (waaruit een tijdwinst omdat een gereedschapswissel wordt uitgespaard).
 • De klemmen zijn allemaal uitgerust met een blazer en een sensor die de klemming controleert.
 • De klemmen kunnen een werkstuk vasthouden van 36 mm tot 142 mm. De minimale lengte van een werkstuk is 210 mm !
 • De glaslatten worden automatisch gezaagd en het frame moet niet langer gekalibreerd worden.
 • De automatische lader accepteert werkstukken van 300 tot 2600 mm in lengte, van 40 tot 140 mm in dikte en van 40 tot 160 mm in breedte.
 • In geval van handmatig laden, kan de lengte van de werkstukken 3200 mm bereiken en het totale werkbereik wordt behouden.
 • De bewerkingskop van de machine kan geconfigureerd worden ofwel voor de assemblage met tappen, ofwel met pennen.
 • De machine vereist een vloeroppervlakte van 8,5 x 4 m voor zijn installatie. Deze is in de vorm van een cabine.
 • De ingenieurs hebben veel werk besteedt aan de problematiek inzake stof- en spaanverwijdering waardoor de UNILINE zeer efficiënt is in dit verband (hetgeen aanzienlijk de risico’s op pannes vermindert).

Met dit nieuwe concept en deze gloednieuwe machine, bedekt BIESSE nu het volledig spectrum inzake fabricage van houten frames (van de kleine werkplaats tot de industriële fabrikant). De UNILINE vult een gat in de markt op, dit van de kleine fabrikant. Met deze machine kondigt BIESSE duidelijk het voornemen aan deze markt in volle ontwikkeling aan te vallen.

De firma HACO, exclusief verdeler van de BIESSE machines in België, kondigt een prijs aan van ongeveer 200.000 € (met inbegrip van software). De machine zal helaas niet worden gepresenteerd op PROWOOD 2012 maar HACO beschikt over de nodige marketingtools en video’s om de machine voor te stellen aan de bezoekers van de stand.

Meer info :
HACO TRADING
HOGE SCHUURSTRAAT 2
8850 ARDOOIE
http://www.hacotrading.be

 [18/10/2012]

  Alle persberichten van deze firma


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be