woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1
LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1  

  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groot succes voor alle betrokken partijen, met een indrukwekkende reeks van innovatieve technologieën en productiescenario's, grote machines en de snelle vooruitgang geboekt door de industrie 4.0 in de houtbewerking en de houtverwerkende industrie. "Exposanten presenteerden hier hun nieuwste innovaties aan een wereldwijd publiek en toonden de nieuwe, hoge normen van de communicatie tussen mensen, machines en slimme werkstukken in de meubel en houtindustrie duidelijk aan," verklaarde Dr. Jochen Köckler, een lid van het Deutsche Messe bestuur verantwoordelijk voor LIGNA. "Baanbrekende nieuwe technologieën zijn de sleutel tot succes voor schrijnwerkers en meubelmakers, waardoor geïntegreerde productie binnen hun bereik ligt." Köckler zei ook dat het uitstaande succes van het evenement haar leidende positie in de wereld heeft vastgesteld. Een totaal van 96.000 bezoekers bezochten de beurs, waaronder ongeveer 40.000 van buiten Duitsland.

LIGNA weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0
Live demonstraties van de meubelproductie in gesimuleerde fabrieksinstellingen waren perfect afgestemd op LIGNA-bezoekers, door hen een glimp van de voordelen van geïntegreerde productie te geven vanaf de eerste rij. Er was ook een schat aan informatie voor hulp bij toekomstige aankoopbeslissingen van deelnemers, met exposantenpresentaties sterk gericht op de aspecten van flexibiliteit en economische efficiëntie. De nieuwe ideeën voor aangepaste massaproductievoorzieningen die LIGNA dit jaar tentoonstelt, zal de agenda in de houtverwerkings- en houtbewerkingssector voor de komende jaren bepalen. "LIGNA 2015 was wederom een groot succes voor ons. Onze klanten waren erg enthousiast," zei Rüdiger Schliekmann, managing partner van IMA Klessmann GmbH in Lübbecke, Duitsland.

De massief houten werkende displays stelden een schat aan nieuwe technologieën en efficiëntie-stimulerende innovaties tentoon. Ook hier stond geïntegreerde productie in de schijnwerpers, met spannende nieuwe technologieën die de weg voor aanzienlijke kostenbesparingen vrijbanen.

Geïntegreerde productie was duidelijk een hot topic voor bedrijven van alle soorten en maten. LIGNA stelde ook displays van innovatieve oplossingen voor efficiënte productieprocessen onder schrijnwerkers en meubelmakers tentoon. "LIGNA bevestigde nogmaals zijn reputatie als de industries leidende wereldwijde beurs, met een ongeëvenaarde internationale deelname. Dit is hét platform bij uitstek voor het tonen van onze innovaties ", zegt Hansjörg Felder, General Manager van Felder KG, gevestigd in de Tiroolse stad Hall, Oostenrijk.

Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
LIGNA's status als een internationaal netwerkcentrum voor de industrie werd verder versterkt door Wood Industry Summit. Met haar mix van discussie en presentaties bleek de summit een direct succes bij haar doelgroep. Het Finse bedrijf Ponsse rapporteerde het ontvangen van uitstekende leiders uit Oekraïne, Rusland, China en Brazilië. "The Wood Industry Summit stelde ons in staat om ons netwerk van internationale leiders over de hele linie te verbeteren en uit te breiden. Bij Summit hebben we onze doelstellingen zeker behaald. De hoge verhouding van internationale bezoekers op LIGNA is in onze ogen het unieke selling point van het evenement," aldus Tuomo Moilanen van Ponsse Plc, gevestigd in Vieremä, Finland. Exposanten en vakbezoekers gebruikten het forum - dat internationale deelnemers uit industrie, onderzoek en overheid aantrok - als een waardevolle bron van leiders voor project deals in snelgroeiende markten. In de woorden van Jochen Köckler: "In samenwerking met onze technologiepartner, de Duitse bosbouw Raad (KWF), hebben we succesvol gebruikt gemaakt van LIGNA om grote apparatuurfabrikanten in contact te brengen met bezoekende delegaties van over de hele wereld."

"Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling
LIGNA legde de nadruk op een geheel ander aspect in de speciale presentatie getiteld “verrassende veelzijdigheid”. Hier lag de nadruk niet op hout, maar toonden exposanten de flexibiliteit van hun technologieën voor droog verspanen van veel verschillende soorten materialen. Wolfgang Stadie, directeur van Sales en Marketing van MAKA Systems GmbH, Nersingen, zei: "LIGNA scoorde een echte hit met 'verrassende veelzijdigheid'. Meteen vanaf het begin hielp deze speciale vertoning ons nieuwe doelgroepen te bereiken, waardoor veelbelovende klanten direct naar onze kraam kwamen.” Het spectrum varieerde van kunststof bewerkingstechnologie tot apparatuur voor de verwerking van legeringen en composieten. Dankzij gerichte advertenties geplaatst in verwante publicaties, vonden professionals met een achtergrond in interieurafwerking, bouwmaterialen en de auto-industrie ook hun weg naar Hannover. "We zien hier nog meer mogelijkheden voor LIGNA en zullen deze blijven nastreven," zei Dr. Jochen Köckler, die het succes van de nieuwe 'Verrassende Veelzijdigheid' campagne bevestigde.

Elke schakel in de supply-chain komt aan bod bij LIGNA
Al vele jaren staat het "LIGNA-merk”merk synoniem voor een breed spectrum van tentoonstellingen waar de gehele supply-chain van de industrie aan bod komt. Van de primaire sector tot houtbewerking en logistiek, toonden exposantendisplays elk facet van houtbewerkings- en houtverwerkingsmachines tijdens dit vijfdaagse evenement. In de woorden van Luigi De Vito, directeur van de afdeling machines, SCM Group SpA, Rimini, Italië: "Dit was een speciale LIGNA-editie voor SCM Group, die een breed scala aan technologieën presenteerde in elk van de speciale zalen: van intelligente celsystemen tot geavanceerde software suites van schrijnwerkmachines tot werkcentra voor de huizenbouw sector en technologieën voor oppervlaktebehandeling. Dit betekent op de beste manier gebruik maken van alle mogelijkheden op de belangrijkste houtbewerkingsbeurs. Als wereldwijde specialist in de houtindustrie ervaarden we grote belangstelling aan de kant van onze klanten wereldwijd dit is de werkelijke bevestiging dat LIGNA hét leidende internationale evenement is in de houtindustrie dat niet gemist kan worden.”

Grootschalige machinerie was goed vertegenwoordigd op het evenement, met name in het deel van de show gewijd aan de bosbouw, waar de open lucht een ideale achtergrond bood voor deze moderne reuzen. De bosbouwdisplays waren ook internationaler dan ooit - een feit onderstreept door de eerste verschijning van verschillende exposanten uit het buitenland. De zagerijtechnologiedisplays zetten de schijnwerpers op verhoogde efficiëntie en toegevoegde waarde. De "energie-uit-hout" displays stelden ruimte voor concepten en oplossingen gericht op het optimaal gebruiken van hout als energiebron tentoon. De paneelproductensector was ook overvloedig in innovaties, met displays die de groeiende betekenis van de houtbouw duidelijk weergaven. Verder toonde de vakmansector een groeiende belangstelling voor CNC-technologieën.

 [28/5/2015]

  Alle persberichten van deze firma


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be