transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1
LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1  

  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groot succes voor alle betrokken partijen, met een indrukwekkende reeks van innovatieve technologieën en productiescenario's, grote machines en de snelle vooruitgang geboekt door de industrie 4.0 in de houtbewerking en de houtverwerkende industrie. "Exposanten presenteerden hier hun nieuwste innovaties aan een wereldwijd publiek en toonden de nieuwe, hoge normen van de communicatie tussen mensen, machines en slimme werkstukken in de meubel en houtindustrie duidelijk aan," verklaarde Dr. Jochen Köckler, een lid van het Deutsche Messe bestuur verantwoordelijk voor LIGNA. "Baanbrekende nieuwe technologieën zijn de sleutel tot succes voor schrijnwerkers en meubelmakers, waardoor geïntegreerde productie binnen hun bereik ligt." Köckler zei ook dat het uitstaande succes van het evenement haar leidende positie in de wereld heeft vastgesteld. Een totaal van 96.000 bezoekers bezochten de beurs, waaronder ongeveer 40.000 van buiten Duitsland.

LIGNA weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0
Live demonstraties van de meubelproductie in gesimuleerde fabrieksinstellingen waren perfect afgestemd op LIGNA-bezoekers, door hen een glimp van de voordelen van geïntegreerde productie te geven vanaf de eerste rij. Er was ook een schat aan informatie voor hulp bij toekomstige aankoopbeslissingen van deelnemers, met exposantenpresentaties sterk gericht op de aspecten van flexibiliteit en economische efficiëntie. De nieuwe ideeën voor aangepaste massaproductievoorzieningen die LIGNA dit jaar tentoonstelt, zal de agenda in de houtverwerkings- en houtbewerkingssector voor de komende jaren bepalen. "LIGNA 2015 was wederom een groot succes voor ons. Onze klanten waren erg enthousiast," zei Rüdiger Schliekmann, managing partner van IMA Klessmann GmbH in Lübbecke, Duitsland.

De massief houten werkende displays stelden een schat aan nieuwe technologieën en efficiëntie-stimulerende innovaties tentoon. Ook hier stond geïntegreerde productie in de schijnwerpers, met spannende nieuwe technologieën die de weg voor aanzienlijke kostenbesparingen vrijbanen.

Geïntegreerde productie was duidelijk een hot topic voor bedrijven van alle soorten en maten. LIGNA stelde ook displays van innovatieve oplossingen voor efficiënte productieprocessen onder schrijnwerkers en meubelmakers tentoon. "LIGNA bevestigde nogmaals zijn reputatie als de industries leidende wereldwijde beurs, met een ongeëvenaarde internationale deelname. Dit is hét platform bij uitstek voor het tonen van onze innovaties ", zegt Hansjörg Felder, General Manager van Felder KG, gevestigd in de Tiroolse stad Hall, Oostenrijk.

Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
LIGNA's status als een internationaal netwerkcentrum voor de industrie werd verder versterkt door Wood Industry Summit. Met haar mix van discussie en presentaties bleek de summit een direct succes bij haar doelgroep. Het Finse bedrijf Ponsse rapporteerde het ontvangen van uitstekende leiders uit Oekraïne, Rusland, China en Brazilië. "The Wood Industry Summit stelde ons in staat om ons netwerk van internationale leiders over de hele linie te verbeteren en uit te breiden. Bij Summit hebben we onze doelstellingen zeker behaald. De hoge verhouding van internationale bezoekers op LIGNA is in onze ogen het unieke selling point van het evenement," aldus Tuomo Moilanen van Ponsse Plc, gevestigd in Vieremä, Finland. Exposanten en vakbezoekers gebruikten het forum - dat internationale deelnemers uit industrie, onderzoek en overheid aantrok - als een waardevolle bron van leiders voor project deals in snelgroeiende markten. In de woorden van Jochen Köckler: "In samenwerking met onze technologiepartner, de Duitse bosbouw Raad (KWF), hebben we succesvol gebruikt gemaakt van LIGNA om grote apparatuurfabrikanten in contact te brengen met bezoekende delegaties van over de hele wereld."

"Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling
LIGNA legde de nadruk op een geheel ander aspect in de speciale presentatie getiteld “verrassende veelzijdigheid”. Hier lag de nadruk niet op hout, maar toonden exposanten de flexibiliteit van hun technologieën voor droog verspanen van veel verschillende soorten materialen. Wolfgang Stadie, directeur van Sales en Marketing van MAKA Systems GmbH, Nersingen, zei: "LIGNA scoorde een echte hit met 'verrassende veelzijdigheid'. Meteen vanaf het begin hielp deze speciale vertoning ons nieuwe doelgroepen te bereiken, waardoor veelbelovende klanten direct naar onze kraam kwamen.” Het spectrum varieerde van kunststof bewerkingstechnologie tot apparatuur voor de verwerking van legeringen en composieten. Dankzij gerichte advertenties geplaatst in verwante publicaties, vonden professionals met een achtergrond in interieurafwerking, bouwmaterialen en de auto-industrie ook hun weg naar Hannover. "We zien hier nog meer mogelijkheden voor LIGNA en zullen deze blijven nastreven," zei Dr. Jochen Köckler, die het succes van de nieuwe 'Verrassende Veelzijdigheid' campagne bevestigde.

Elke schakel in de supply-chain komt aan bod bij LIGNA
Al vele jaren staat het "LIGNA-merk”merk synoniem voor een breed spectrum van tentoonstellingen waar de gehele supply-chain van de industrie aan bod komt. Van de primaire sector tot houtbewerking en logistiek, toonden exposantendisplays elk facet van houtbewerkings- en houtverwerkingsmachines tijdens dit vijfdaagse evenement. In de woorden van Luigi De Vito, directeur van de afdeling machines, SCM Group SpA, Rimini, Italië: "Dit was een speciale LIGNA-editie voor SCM Group, die een breed scala aan technologieën presenteerde in elk van de speciale zalen: van intelligente celsystemen tot geavanceerde software suites van schrijnwerkmachines tot werkcentra voor de huizenbouw sector en technologieën voor oppervlaktebehandeling. Dit betekent op de beste manier gebruik maken van alle mogelijkheden op de belangrijkste houtbewerkingsbeurs. Als wereldwijde specialist in de houtindustrie ervaarden we grote belangstelling aan de kant van onze klanten wereldwijd dit is de werkelijke bevestiging dat LIGNA hét leidende internationale evenement is in de houtindustrie dat niet gemist kan worden.”

Grootschalige machinerie was goed vertegenwoordigd op het evenement, met name in het deel van de show gewijd aan de bosbouw, waar de open lucht een ideale achtergrond bood voor deze moderne reuzen. De bosbouwdisplays waren ook internationaler dan ooit - een feit onderstreept door de eerste verschijning van verschillende exposanten uit het buitenland. De zagerijtechnologiedisplays zetten de schijnwerpers op verhoogde efficiëntie en toegevoegde waarde. De "energie-uit-hout" displays stelden ruimte voor concepten en oplossingen gericht op het optimaal gebruiken van hout als energiebron tentoon. De paneelproductensector was ook overvloedig in innovaties, met displays die de groeiende betekenis van de houtbouw duidelijk weergaven. Verder toonde de vakmansector een groeiende belangstelling voor CNC-technologieën.

 [28/5/2015]

  Alle persberichten van deze firma


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be