woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

LIGNA PREVIEW
LIGNA PREVIEW  

De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben opgelegd. Paradoxaal genoeg is het de Amerikaanse markt (+11%) die de vermindering van de Russische markt gedeeltelijk heeft gecompenseerd.

Wat betreft de cijfers, is de markt voor productie van machines voor de betreffende sector in opkomst en Duitsland bezet nog altijd een comfortabele eerste plaats (29%), ver boven Italië (17%) en China (17%). Voor 2017 zou de omzet kunnen oplopen tot 3,4 miljard euro.

Een nieuwe benadering
Het meest opvallende element is de totale reorganisatie van de beurs, omdat hij nu georganiseerd is rond een nieuw thema: “Gereedschap en Machines voor een productie op maat en in het groot” in de hallen 11 t/m 15 en 27. Dit thema omvat de machines voor bewerken van massief hout, industriële productielijnen maar ook draagbare machines en gereedschap voor het ambachtelijke werk, zowel voor massief hout als voor planken. Het toont een geheel van oplossingen voor bedrijven van allerlei grootte op een enkele plek die bovendien heel snel en gemakkelijk te bereiken is voor alle soorten bezoekers.

In het verleden was er namelijk een tendens om ambacht en industrie gescheiden te houden, waar het ging om een ambachtsman of een industrieel. Deze nieuwe benadering heeft waarschijnlijk als doel om de eerstgenoemden kennis te laten maken met nieuwe mogelijkheden en nieuwe ideeën voor de ontwikkeling van hun eigen bedrijf. We hebben het dus over een ontzuiling, met het risico sommigen af te schrikken, omdat de kloof tussen de realiteit zoals die beleefd wordt door kleine en de grotere bedrijven, met name door de industrie.

Digitalisering, interconnectie 4.0
Onmogelijk om eraan te ontkomen, deze termen liggen op ieders tong en de trein is op stoom. Steeds meer digitale technologie, steeds meer robots, steeds meer interconnectie, steeds meer afhankelijkheid. Het gaat hier om de wereld van de Industrie 4.0, waar machines steeds meer in onderling verbonden zijn met natuurlijk de intrede van robots. De automatisering garandeert een groei in productiviteit, ongeacht de omvang van de onderneming. Het helpt ook de nichemarkten. En de vraag blijft stijgen. Voor onderlinge communicatie gebruiken de machines RFID (Radio-Frequency Identifcation), een technologie die kleine radiozenders en -ontvangers gebruikt objecten zonder enig contact. Hal 11 is gewijd aan deze technologie.

De geïntegreerde productie
Dit jaar zal een schijnwerper gericht worden op de omzetting en productie van plastic materiaal en composieten met behulp van machines die normaal gesproken voor hout en daarvan afgeleide producten gebruikt worden.

Zoals Dr. Andreas GRUCHOW, aankondigde, moedig LIGNA een progressieve benadering aan naar nieuwe online oplossingen. Nieuwe technologische oplossingen leiden naar winst in termen van efficiëntie.

Ligna 2017 in Hannover van 22 tot 26 mei 2017 - http://www.ligna.de

 [21/2/2017]

  Alle persberichten van deze firma


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be