woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

23% VAN MONDIALE PRODUCTIE AAN INDUSTRIEEL RONDHOUT FSC-GECERTIFICEERD
23% VAN MONDIALE PRODUCTIE AAN INDUSTRIEEL RONDHOUT FSC-GECERTIFICEERD  

Een recente analyse van alle auditrapporten van FSC-gecertificeerde bossen schat de totale productie aan FSC-gecertificeerd hout uit deze bossen op 423 miljoen kubieke meter hout, ofwel 22 van de mondiale productie aan industrieel rondhout.

De totale oppervlakte FSC-gecertificeerd bos blijft in stijgende lijn zitten, waardoor ook het volume FSC-gecertificeerd hout toeneemt. Een recente studie op basis van alle (publiek) beschikbare auditrapporten van FSC-gecertificeerde bossen wereldwijd schat de totale productie aan FSC-gecertificeerd hout op 423 miljoen kubieke meter. onzekerheidsmarge)

In vergelijking met de FAO gegevens voor de totale mondiale productie in 2016, vertegenwoordigt het FSC-gecertificeerd aandeel zo’n 11, of 22 wanneer het afgezet wordt tegenover de totale productie aan industrieel rondhout (totale productie verminderd met productie voor brandhout).

Om een inschatting te maken van de totale productie aan FSC-gecertificeerd hout werden de relevante gegevens rond productie (jaar 2017) uit de auditrapporten van elk van de 1509 FSC boscertificaten verzameld, die samen ongeveer 200 miljoen hectare FSC-gecertificeerd bos omvatten. Audits worden uitgevoerd onafhankelijke, erkende certificeringsinstellingen, waarbij een publiek beschikbare samenvatting van het auditrapport beschikbaar gemaakt wordt. Zo’n 1138 van dergelijke auditrapporten omvatten informatie over de geproduceerde volumes in een niet-gestandaardiseerde manier. Voor de 371 andere boscertificaten werd een schatting gemaakt.

‘Die 200 miljoen hectare FSC-gecertificeerd bos maken zo’n 17% uit van de oppervlakte aan productieve bossen wereldwijd’ zegt Jeremy Harrison (Directeur Marketing FSC International), ‘FSC boscertificering geeft niet enkel de hoogst aangeschreven garantie voor duurzaam bosbeheer, maar wordt ook in toenemende mate een belangrijke speler in de wereldwijde markt voor bosproducten’.

-Een infographic over de resultaten van dit onderzoek is hierbeschikbaar.

De resultaten van dit onderzoek werden ook recent gepubliceerd in de ‘FAO State of the World’s Forest 2018’, een diepgaande publicatie van de FAO over het mondiale bosareaal.

 [16/12/2018]


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be