woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

ZONDER TWIJFEL MARKTLEIDER IN EUROPA
ZONDER TWIJFEL MARKTLEIDER IN EUROPA  

Behrens Group schrijft al meer dan 100 jaar lang geschiedenis

  • Sinds 35 jaar actief in België
  • In 2017 een eigen vestiging opgericht
  • Competentie voor machines en bevestigingssystemen

Dag na dag worden wereldwijd meerdere miljoenen nieten, nagels en schroeven van onze merken BeA en KMR verwerkt. In de hele wereld is er geen enkele fabrikant die méér zelf ladende nagel- en nietmachines voor de geautomatiseerde industriële productie levert. In Europa, Australië, Zuid-Amerika en de VS is de Behrens Group marktleider in de door perslucht aangedreven bevestigingstechniek voor meubelproductie. Met 14 dochtermaatschappijen, drie vestigingen en vijf joint ventures is de groep op de belangrijkste markten vertegenwoordigd. In België is het merk BeA reeds 35 jaar lang actief vertegenwoordigd. Om de klanten nog beter te kunnen bedienen werd in 2017 een eigen vestiging van de Joh. Friedrich Behrens AG opgericht in België.

De Joh. Friedrich Behrens AG is al meer dan 100 jaar een succesverhaal in de bevestigingstechnologie. De familie Fischer-Zernin staat als meerderheidsaandeelhouder sinds 2006 garant voor de voortzetting van het succesverhaal van de merken BeA en KMR met een duurzame bedrijfsstrategie. „Wij zijn een concern dat wereldwijd actief is, maar denken en handelen als een familiebedrijf. Een horizontale hiërarchie en korte beslissingslijnen zijn kenmerkend voor onze werkwijze“, benadrukt Tobias Fischer-Zernin, sinds 1996 CEO van Joh. Friedrich Behrens AG.

Het merk BeA is met handmatige, door gas- en perslucht aangedreven niet- en nagelapparaten de Europese marktleider in de industriële houtbouw, in de meubelproductie, bij de productie en herstelling van paletten en bij houten transportverpakkingen.

BeA Autotec staat voor geautomatiseerde bevestigingsoplossingen voor productie-installaties en robotsystemen in de hele houtverwerkende industrie en inmiddels ook in de autosector.

Beter, sneller en kostenefficiënter: Voor de vakman en industrie is het doel om processen permanent te verbeteren om zo een concurrentievoordeel te creëren. De medewerkers van de Behrens Group zetten zich in om het werk efficiënter, gemakkelijker en veiliger te organiseren.

„Enkel wie voortdurend verandert, blijft. Wij bepalen de verandering actief mee, investeren in innovatieve producten en diensten, de modernste productie- en logistieke systemen en vooral in goed opgeleide en zeer gemotiveerde medewerkers“, verklaart Tobias Fischer-Zernin, CEO van Joh. Friedrich Behrens AG.

Kwaliteitsverbintenis „Made in Germany“

„Made in Germany“. Voor de merken BeA en KMR is dit geen label, maar een kwaliteitsverbintenis. Een zeer flexibel productieproces maakt enerzijds een ongewoon hoge afwerkingsgraad mogelijk, anderzijds ook een zeer ruim assortiment. In Ahrensburg worden in grote series gas- en perslucht handapparaten voor de merken BeA en KMR geproduceerd, maar evenzeer worden de BeA Autotec machines per stuk en op maat van de klant geproduceerd.

Het voor de sector ongewoon hoge productieniveau maakt een zeer hoge kwaliteitsstandaard mogelijk. Optimalisaties komen snel in productie en niet onbelangrijk is dat de Behrens Group veel sneller dan andere aanbieders de capaciteiten kan aanpassen voor producten waarvoor de vraag bijzonder groot is.

Op de hoofdzetel in Ahrensburg zijn op een oppervlakte van 6.000 m2 apparatuur en bevestigingsmiddelen op 8.845 palletplaatsen opgeslagen en binnen de 48 uur geleverd in Centraal-Europa. De nieuwe, volautomatische uit- en invoer verhoogt de overslagsnelheid en verbetert de leveringskwaliteit. Dagelijks worden ongeveer 140 ton artikelen in 500 verpakkingseenheden vanuit Ahrensburg verstuurd met logistieke partners.

Kerncijfers van de Behrens Group

ca. 120 miljoen euro omzet (2017)
30 % marktaandeel in Europa
450 medewerkers
14 dochtermaatschappijen
3 vestigingen
5 joint ventures
Verkooppartners in meer dan 40 landen
20.000 klanten


 [17/12/2018]


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be