woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

UITREIKING VAN DE INTERNATIONAL VELUX AWARDS 2018: HET EMOTIONELE HOOGTEPUNT VAN DE BELGISCHE STUDENTEN!
UITREIKING VAN DE INTERNATIONAL VELUX AWARDS 2018: HET EMOTIONELE HOOGTEPUNT VAN DE BELGISCHE STUDENTEN!  

De beste studenten in architectuur ter wereld werden op 29 en 30 november jl. naar aanleiding van het World Architecture Festival van Amsterdam in de bloemetjes gezet. Onder hen een team van de Faculteit Architectuur van de UCLouvain (LOCI) dat het project 'Cover To reveal' voorstelde. Onze studenten en hun docent hebben niet de grote prijs gewonnen maar hebben een buitengewone ervaring beleefd.

Vrijdag 30 november 2018, World Architecture Festival van Amsterdam, 12.20 u. Brice Lemaire, Xiaolan Vandendries en Julien Obedia stellen hun project 'Cover to Reveal' voor aan de jury van de International VELUX Award for students of Architecture (IVA).

De druk is groot, er zetelen drie grote namen in de jury: Carme Pigem (RCR Arquitectes, Spanje – Pritzker-prijs 2017), Rick Joy (Rick Joy Architects, Verenigde Staten), Li Hu (OPEN Architecture, China), Sasa Begovic (3LHD, Kroatië) en Martin Pors Jepsen (vicevoorzitter van het innovatiecentrum van VELUX, Denemarken). In de zaal kunnen de studenten rekenen op de aanwezigheid en de steun van hun docent, Gérald Ledent.

Het doel van 'Cover to Reveal' is een oplossing aan te reiken voor het probleem van de verwoestijning door een dekzeilconcept te ontwikkelen dat de door intensieve landbouw beschadigde percelen afdekt om er een schaduwrijke ruimte te creëren, zodat de grond kan regenereren dankzij vocht dat door het textiel wordt opgevangen.

Opvallend feit: twee van de projecten in de finale buigen zich over het probleem van de verwoestijning. In het algemeen geven de projecten van de studenten blijk van een sterk sociaal en ecologisch engagement.

Wat zo bijzonder is aan de wedstrijd die door VELUX georganiseerd wordt, is onder andere het feit dat de studenten in hun aanpak begeleid moeten worden door een docent. Zo kunnen de studenten nog verder gaan in hun denken, zoals wordt benadrukt door docent Gérald Ledent: "de docent moet de studenten helpen bij het filteren van hun voorstellen zodat het meest treffende voorstel weerhouden wordt."

Voor hem biedt de wedstrijd de studenten de mogelijkheid om te “bewijzen wat ze in hun mars hebben en zich te bewijzen, om hun gevoel voor analyse te ontwikkelen, om hun gevoel voor communicatie (zowel grafisch, maar ook schriftelijk en mondeling) te ontwikkelen en om buiten de gebruikelijke leerpatronen te werken. Geconfronteerd worden met andere verwachtingen, andere vragen.”

De drie Belgische studenten hebben bij hun mondelinge presentatie een hele goede indruk gelaten, ook al is, zoals ze zelf aangeven, "de presentatie voor de jury het emotionele hoogtepunt van deze 4-daagse geweest".

De jury zal uiteindelijk kiezen voor 'Light Forms Juggler' van Anastasia Maslova en 'Road to Light' van Yuhan Luo, Di Lan, Yuan Liu en Yusong Liu als grote winnaars van deze editie van de IVA. Het Belgische team kon de ontgoocheling snel verbijten en kijkt terug op een zeer verrijkende ervaring:

"We werden geconfronteerd met andere manieren van architectuuronderricht, wat onze geesten opende. We hebben gedurende die paar dagen heel veel geleerd door gesprekken te voeren met studenten, de leden van de jury en de verschillende spelers," benadrukt Brice Lemaire.

De winnende projecten: Daglicht om vorm te geven en de weg te verlichten

'Light Forms Juggler' (Daglicht om vorm te geven) van Anastasia Maslova, van de Kazan State University of Architecture and Engineering in Rusland, werd bekroond in de categorie 'Daylight in Buildings' nadat ze indruk had gemaakt op de jury door pertinente vragen te stellen over de vorm van de gebouwen die we vandaag de dag ontwerpen.

"Dit project illustreert een nauwgezette verkenning van het daglicht in gebouwen in verhouding tot de stedelijke schaal", aldus de jury.

"Het getuigt van een zeer architecturale reflectie en roept een hele reeks interessante vragen op."

Dit project nodigt ons uit een nieuwe blik te werpen op de architectuur. Momenteel is onvoldoende verlichting in gebouwen een groot probleem. En dit terwijl er daglicht in overvloed is. Vandaar de vraag: hoe gebouwen vormgeven om een maximum aan natuurlijk licht op te vangen?

Dit project stelt voor om de gebouwen en hun openingen een andere vorm te geven, want rechthoekige vormen beperken de inval van licht in de ruimte. Het analyseert ook verschillende vormen die het penetratievermogen van natuurlijk licht maximaliseren en het bestudeert de schaduwen van gebouwen.

In de categorie 'Daylight Investigations' was 'Road to Light' (De weg verlichten), de grote winnaar. Dit project werd bekroond omdat het zorgvuldig werd uitgewerkt, gebaseerd was op een reëel probleem en een eenvoudige en praktische oplossing voorstelde voor dat probleem.

"Het gaat om een eenvoudige oplossing die het leven van de kinderen in afgelegen plattelandszones verandert. Het presenteren van kleine staaltjes van lokale materialen stimuleert het optimisme, de groei en de reflectie," aldus de jury.

Het project, dat werd bedacht door studenten van de universiteit van Tianjin in China, vloeit voort uit een zeer basale behoefte: een veilige doorgang tussen de gemeenschappen. Door het gebrek aan wegeninfrastructuur en elektriciteit in de bergachtige gebieden van landelijk China, kan naar school gaan erg gevaarlijk zijn voor de kinderen, vooral als ze in het donker naar huis moeten.

Het team stelt voor om een ​​kleine hoeveelheid fluoriet, een betaalbaar materiaal, in de paden te integreren. De heldere kleuren van de stenen zullen 's nachts enkele uren schijnen, nadat ze de dag ervoor zonlicht hebben geabsorbeerd. Alle provincies in China hebben bijvoorbeeld grote fluorietmijnen, en de eenvoudige verwerking van ruwe stenen als bestratingsmateriaal verzekert de economische haalbaarheid van dit project in arme plattelandsgebieden.

Beide teams ontvingen hun award in aanwezigheid van de andere winnaars van de professionele architectuurcategorieën tijdens de slotceremonie van het World Architecture Festival in Amsterdam op 30 november.

Over de award
Het algemene thema van de International VELUX Award 2018 for Students of Architecture was 'Light of Tomorrow'. Deze wedstrijd, die in 2004 werd gelanceerd als een biënnale, heeft tot doel de toekomst van daglicht in de gebouwde omgeving te herbekijken door de thema's met betrekking tot daglicht in de gebouwen op een creatieve manier te exploreren en door de grote architecten van morgen onderzoek te laten voeren naar daglicht.

De wereldwijd befaamde jury heeft negen regionale winnaars uitgekozen na de evaluatie van meer dan 600 projecten, die eerder dit jaar vanuit 57 landen werden ingediend.

Over de VELUX Groep
De VELUX Groep creëert al sinds meer dan 75 jaar betere leefomgevingen voor mensen over de hele wereld door via het dak het beste uit daglicht en frisse lucht te halen. Ons productprogramma omvat dakvensters en modulaire lichtstraten, decoratieve gordijnen, zonweringsproducten en rolluiken, evenals installatie en smart home oplossingen. Deze producten dragen bij tot een gezond en duurzaam binnenklimaat, waarin mensen werken, studeren, leven en spelen.

We zijn wereldwijd actief op de residentiële markt, met verkoop- en productieactiviteiten in meer dan 40 landen en met meer dan 11.000 werknemers over de hele wereld. De VELUX Groep is eigendom van VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap die volledig in handen is van liefdadigheidsstichtingen zonder winstoogmerk en van een familie. In 2017 genereerde VKR Holding een totale winst van EUR 2,5 miljoen, en schonken de VELUX Foundations EUR 170 miljoen aan goede doelen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.velux.com.

Voor meer informatie over de International VELUX Award, kunt u terecht op iva.velux.com

 [18/12/2018]

  Alle persberichten van deze firma


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be